Have a question? Give us a call: +86 311 6669 3082

Hva er bruken av skrapet overflatevarmeveksler (votator)?

Hva er bruken av skrapet overflatevarmeveksler (votator)?

En varmeveksler med skrapet overflate (votator) er en spesialisert type varmeveksler som brukes i ulike bransjer for effektiv overføring av varme mellom to væsker, vanligvis et produkt og et kjølemedium.Den består av et sylindrisk skall med en roterende indre sylinder utstyrt med skrapeblader.

00

Hovedbruken av en varmeveksler med skrapet overflate er i prosesser som involverer svært viskøse eller klebrige materialer.Noen vanlige applikasjoner inkluderer:

Matindustri: Votatorer brukes ofte i næringsmiddelindustrien for prosesser som oppvarming, avkjøling, krystallisering og frysing av produkter som sjokolade, margarin, iskrem, deig og forskjellige konfektprodukter.Skrapevirkningen bidrar til å opprettholde produktets integritet, forhindrer begroing og sikrer jevn varmeoverføring.

bilder (1)

Kjemisk industri: VOTATOR-er finner anvendelse i kjemiske prosesser som involverer høyviskositetsvæsker, som polymerisasjon, kjøling og varmefølsomme reaksjoner.De brukes også til varmegjenvinning i prosesser som destillasjon, fordampning og kondensering.

1652435058381318

Olje- og gassindustrien: I olje- og gasssektoren brukes varmevekslere med skrapet overflate til prosesser som vokskjøling, parafinfjerning og utvinning av høyverdiprodukter fra råolje.

t01d3985f3275e66359

Farmasøytiske produkter og kosmetikk: VOTATOR er ansatt i farmasøytisk og kosmetisk industri for ulike bruksområder, inkludert kjøling og oppvarming av salver, lotioner, kremer og pastaer.De bidrar til å opprettholde produktkvaliteten og forhindre nedbrytning.

271c10cff035404180b530821d193a84

Skrapevirkningen i en VOTATOR bidrar til å forhindre begroing og dannelse av et stillestående grenselag, noe som gir mer effektiv varmeoverføring.Det hjelper også med å opprettholde en jevn temperaturfordeling og forhindre oppbygging av avleiringer på varmeoverføringsoverflaten.

21

Totalt sett tilbyr varmevekslere med skrapet overflate forbedret varmeoverføringsytelse og er spesielt verdifulle i prosesser som involverer høyviskøse eller varmefølsomme materialer, der tradisjonelle varmevekslere kan være mindre effektive.

 


Innleggstid: 21. juli 2023